Dietní recepty na hubnutí - dietní jídla
Dietní recepty na hubnutí, které jsou Vám na této stránce k dispozici, jsou rozděleny podle bílkovinných jídel, které v daném jídle převažují (např. bílé maso atd..). Vybrali jsme pro Vás dietní recepty, které našim klientům velmi chutnají a určitě si vyberete i Vy. Tato dietní jídla nejsou náročná na přípravu a recepty jsou rozděleny do kategorií:
Stačí, když kliknete na kategorii receptů a tato stránka se na ní posune.
U každého receptu naleznete také nutriční hodnoty - energii (kJ), množství bílkovin, sacharidů a tuků na jednu porci.
U receptů jsou ukázkové gramáže s nutričními hodnotami u každého dietního jídla. Každý recept má jiné nutriční hodnoty, abyste si mohli udělat představu, ale potřebné množství přímo pro Vás Vám může nastavit náš výživový poradce v dietním jídelníčku, nebo dietním plánu.
Pokud by jste raději energii v nějakém jídle dle našeho receptu počítali s kcal (což je vždy také uváděno na výrobcích a jedná se o kilocalorie; hovorově však používá spousta lidí termín "kalorie") tak stačí, když kJ vydělíte číslem 4,185;
1000 cal (kalorií) = 1 kcal (kilokalorie) = 4,185 kJ (kilojoulů).
Pokud si nevíte rady, jak se správně stravovat a hlavně kolik si máte u každé ingredience v receptu dát množství (gramů) právě VY, aby jste zhubli, pak Vám velice rádi pomůžeme a sestavíme Vám přímo na míru a on-line Dietní jídelníček nebo Dietní stravovací plán, který zahrnuje i recepty, které jsou na této stránce a samozřejmě i další. Sami takto zjistíte, že zdravé hubnutí neznamená jíst jídla, která nemají žádnou chuť, ale že si můžete pochutnat na vynikajících a jednoduchých jídlech a při tom hubnout!
1. Dietní recepty - bílé a červené maso
Kuře v alobalu s bramborem (recept na 1 porci - oběd)
Ingredience: 150g kuřecí maso (prsa), 160g brambory, cca 200g zelenina dle chuti, cca 1 polévková lžíce oleje, alobal, koření a česnek dle chuti (např. červená paprika, bílý pepř, sůl atd...)
Postup přípravy: Ustřihneme větší kus alobalu, na něj dáme trošinku oleje, brambory, kuřecí maso (nakrájené na nudličky nebo kostky), které bylo přes noc marinované; stačí i 1 hodina (marináda: olej, koření, utřený česnek), na maso naskládáme cibuli na kolečka se zeleninou. Můžeme přidat jakoukoliv zeleninu, např. brokolici, listový špenát, nebo papriku, rajčata, květák, žampióny atd... Ze všech stran alobal pořádně zabalíme (můžete zabalit dvakrát), aby šťáva nevytekla a pečeme v troubě na 200 °C cca 1 hodinu.
Pikantní krůtí maso s rýží (recept na 1 porci - oběd)
Ingredience: 165-170g krůtí maso (prsa), vývar, sůl, pepř, cca 3 kávové lžičky oleje (nebo 1,5 polévkové), 200g (papriky, cibule, rajčat), pálivá paprička, 25g zeleného hrášku, rajčatové pyré (2-3 lžíce na porci), 40g rýže (suchý stav)
Postup přípravy: Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme maso nakrájené na kostky a zprudka opečeme. Podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme a pod pokličkou dusíme cca 20 minut. Papriky nakrájíme na nudličky, rajčat oloupeme a nakrájíme na osminky a pálivé papričky nakrájíme nadrobno. Vše přimícháme k masu a spolu s hráškem dusíme doměkka. Krátce před koncem přidáme rajčatové pyré a podáváme s vařenou rýží.
Kuře v kari omáčce (recept na 1 porci - oběd)
Ingredience: 150g kuřecího masa, 150g cibule, kari koření, sůl, cca 1 polévková lžíce oleje, vývar, petrželová nať, citrónová šťáva, 50g smetany light, 50g celozrnných těstovin (suchý stav)
Postup přípravy: Kuře omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme, okořeníme kari kořením a z obou stran opečeme společně s nakrájenou cibulí na oleji. Podlijeme vařícím vývarem, zakryjeme a dusíme do měkka. Během dušení obracíme. Přidáme smetanu . Vložíme nasekanou petrželovou nať, dochutíme citrónovou šťávou a necháme přejít varem. Podáváme s těstovinami.
Rychlý kuskus s kuřecím masem (recept na 1 porci - oběd)
Ingredience: 45g kuskusu, 115-120g kuřecího maso (prsa), jemně nasekaná petrželka, šťáva z citrónu dle chuti, 200g zeleniny (červená, žlutá, zelená paprika, jarní cibulka-může být obyčejná žlutá cibule), konzervovaná kukuřice (nemusí být), sůl, mletý pepř, olej cca 1 polévková lžíce, kari koření
Postup přípravy: Kuskus nasypeme do větší mísy a zalijeme dvěma hrnky vařící vody. Zamícháme, zakryjeme a necháme stát asi 30 minut. Poté kuskus vidličkou načechráme. Je-li stále tvrdý, přidáme trochu vařící vody a necháme ještě chvíli stát. Kuskus můžeme připravit i standardně dle návodu na obalu nebo ho můžeme zalít masovým či zeleninovým vývarem, bude mít pak lepší chuť. Maso opláchneme a osušíme, nakrájíme na menší kousky, a osmahneme na oleji. Jarní cibulku nasekáme nadrobno, přidáme papriky nakrájené na malé kousky a vše krátce orestujeme spolu s masem. Do orestované směsi vmícháme kukuřici a jemně nasekanou petrželku, zaprášíme kari kořením. Směs přidáme do mísy s kuskusem, osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou. Ještě jednou vše opatrně promícháme, ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.
Bylinkový králík (receút ma 1 porci - oběd)
Ingredience: 170g libové králičí maso, 200g zeleniny (cibule, mrkev, 1/4 celeru), česnek, 165g brambor
Marináda: 3 lžíce vody, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžička oregána, 1 lžička šalvěje, sůl, olej 1/2 lžičky
Postup přípravy: Králíka rozdělíme na porce, které potřeme ze všech stran marinádou, připravenou smícháním všech přísad. Necháme do druhého dne odležet. Druhý den králíka zprudka opečeme. Pak maso rychle vyjmeme, dno kastrolu poklademe na kolečka nakrájenou cibulí, česnekem a mrkví. Vložíme králíka, podlijeme a pečeme doměkka. Podáváme s vařenými brambory.
Hovězí guláš (recept na 1 porci - oběd)
Ingredience: 140g hovězí maso, 100-150g cibule, česnek, 1 kávová lžička oleje, mletá červená paprika (můžete přidat i trošku pálivé papriky), mletý pepř, kmín, sůl, majoránka, 45g těstovin (suchý stav)
Postup přípravy: Maso propláchneme ve studené vodě a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Na oleji zpěníme cibulku, na kterou pak nasypeme mletou papriku a zamícháme. Přidáme nakrájené maso a krátce osmahneme po všech stranách. Potom je podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, okmínujeme, přiklopíme pokličkou a dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby mírně podlijeme horkou vodou. Ke konci přidáme majoránku, prolisovaný česnek a za občasného zamíchání dodusíme maso, až je měkké. Guláš podáváme s těstovinami.
Vepřová panenka na zelenině (recept na 1 porci - oběd)
Ingredience: 180g vepřová panenka, 1 kávová lžička oleje, 200g zeleniny (cibule, rajčata, kapie nebo zelenina dle chuti), sůl, pepř, červená sladká a pálivá mletá paprika, 40g rýže (suchý stav)
Postup přípravy: Vepřovou panenku jemně naklepeme hřbetem ruky, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Cibuli nakrájíme na plátky a zpěníme na oleji. Pak přidáme plátky masa a opečeme je po obou stranách. Vmícháme nakrájenou zeleninu a chvilinku podusíme. Při dušení občas podlijeme trochou vody. Podáváme s rýží.
Zpět nahoru - výběr kategorie receptů
1. Dietní recepty - ryby a rybí výrobky
Ingredience:
Postup přípravy:
Zpět nahoru - výběr kategorie receptů
1. Dietní recepty - bez masa
Ingredience:
Postup přípravy:
Zpět nahoru - výběr kategorie receptů
1. Dietní recepty - se šunkou, vejci, sýrem atd.
Ingredience:
Postup přípravy:
Zpět nahoru - výběr kategorie receptů
1. Dietní recepty - luštěniny
Ingredience:
Postup přípravy:
Zpět nahoru - výběr kategorie receptů
1. Dietní recepty - dietní snídaně - pomazánky
Ingredience:
Postup přípravy:
Zpět nahoru - výběr kategorie receptů
1. Dietní recepty - dietní saláty
Ingredience:
Postup přípravy:
Zpět nahoru - výběr kategorie receptů
1. Dietní recepty - dietní polévky
Ingredience:
Postup přípravy:
Zpět nahoru - výběr kategorie receptů
Líbí se Vám naše stránky www.JakZdraveZhubnout.cz?